PRIMA PAGINA arrow ACTIVITATI arrow Fond forestier

Cauta in site:
Fond forestier PDF Imprimare E-mail
Index articole
Fond forestier
Conditii stationale

Activitatea Direcţiei Silvice Sibiu la finele anului 2018 se desfăşoară pe o suprafaţă de 119.370 ha, din care 61.065 ha fond forestier proprietate publică a statului, 45.699 ha fond forestier proprietate a unitaţilor administrativ teritoriale, 12.606 ha fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice si juridice.

Direcţia Silvică Sibiu administrează prin cele 8 ocoale silvice:  Agnita, Arpaş, Avrig, Miercurea Sibiului, Dumbrăveni, Mediaş, Sibiu,  Valea Cibinului – Sălişte pădurile proprietate publică a statului şi a celor 779 proprietari care au incheiat contracte de administrare cu DS Sibiu (49 unitaţi administrativ – teritoriale, 368 forme asociative, 64 instituţii de cult şi invatamant, 630 persoane fizice). Suprafaţa terenurilor acoperite cu pădure este de 117.516 ha din care răşinoase 37.611 ha şi foioase 79.905 ha, procentul de împădurire, raportat la suprafaţa judeţului fiind de 34 %.

STRUCTURA PE SPECII
În cazul structurii pe specii a pădurilor proprietate publică a statului, ponderea răşinoaselor este de 41%, cel mai bine reprezentat fiind molidul în arborete pure. Fagul este de asemenea bine reprezentat cu 23% în arborete pure sau de amestec, quercineele participă cu 17 %, restul de 19% fiind ocupat de esenţe tari (17%) şi diverse moi (3 %).În structura pe specii a pădurilor administrate pe bază de contract, ponderea răşinoaselor este de 23%, cel mai bine reprezentat fiind molidul (17%). Fagul este reprezentat cu 29% în arborete pure sau de amestec, quercineele participă cu 22 %, restul de 26 % fiind ocupat de esenţe tari (24 %) şi diverse moi (2 %).

Posibilitatea anuală

Posibilitatea anuală de produse principale care se pot recolta din pădurile proprietate publică a statului gospodărite actual de D.S. Sibiu este de 160.2 mii mc, la care se mai adaugă tăieri de conservare 28.6 mii mc, produse secundare 18.1 mii mc şi igienă 26.1 mii mc. Posibilitatea anuală de produse principale a pădurilor administrate pe bază de contract de către D.S. Sibiu este de 104.1 mii mc la care se mai adaugă tăieri de conservare 22.8 mii mc, produse secundare 38.9 mii mc şi igienă 20,4 mii mc. 

Alte caracteristici ale fondului forestier sunt:

Starea de sănătate a pădurilor aflate în administrarea Direcţiei Silvice Sibiu, la nivelul anului 2018 este bună neînregistrâdu-se calamităţi datorate factorilor biotici, agenţilor puternici poluanţi, sau fenomene naturale nefavorabile..


 
© 2023 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv