PRIMA PAGINA arrow ACTIVITATI arrow Salmonicultura

Cauta in site:
Salmonicultura PDF Imprimare E-mail

Directia Silvica Sibiu gospodareste un numar de 12 fonduri de pescuit in apele de munte din care 9 sunt rauri cu o lungime de 258 km si un numar de 4 fonduri de pescuit lacuri cu o suprafata de 583.1 ha care in cea mai mare parte sunt de categoria de bonitate I-a si a II-a.

Modul de formare a lacurilor se imparte in 2 categorii:

   lacuri naturale glaciale – formate in caldarile ramase urmare a glaciatiunilor avand o suprafata totala de 6.1 ha si fiind situate in muntii Cindrel si in masivul Fagaras.
  lacuri artificiale – de acumulare cu o suprafata totala de 577 ha.

Gospodarirea fondurilor piscicole din apele de munte dau posibilitatea obtinerii unor venituri ce se cifreaza la aproximativ 10,000 lei/an si care provin 60% din arenzi si 40% din eliberarea permiselor de pescuit.

Pe langa gospodarirea fondurilor piscicole din apele de munte, D.S. Sibiu are in obiectul de activitate si producerea si comercializarea pastravului de consum in ferma piscicola. Aceasta activitate se realizeaza in 2 unitati de productie - pastravarii:

Pastravaria Laita situata la 3 km de comuna Cartisoara, alimentata cu apa din raul Laita, cu o suprafata de luciu de apa de 6,000 mp si o capacitate productiva de 50 to/an. Pastravaria este deservita de 2 pastravari.

Pastravaria Valea Pinului alimentata cu apa din paraul cu acelasi nume, situata la cca. 100 m de confluenta Vaii Pinului cu raul Sadu la iesire din comuna Raul Sadului, accesul se face pe DJ 105E. Are o suprafata de 435 mp luciu de apa si o capacitate productiva de 10 to/an si este deservita de 1 pastravar.

Fonduri de pescuit G.V.S. – Rauri de munte

  

Fond de pescuit Ocol Silvic Toplite Cascade podite Lungime
Buc/mp Buc/ml km
Sadu superior Avrig     23
Sadu mijlociu Avrig  

 

56
Arpas Arpas

 

 

36
Balea Arpas

 

 

21
Laita Arpas  

 

11
R.Mare Porumbacu Avrig

 

 

11
Bistra Miercurea Sibiului

 

  22
Ciban Miercurea Sibiului

 

  25
Sebesul superior Miercurea Sibiului     53
Total

 

    258

 

Fonduri de pescuit G.V.S. – Lacuri de munte

 

Fond de pescuit Ocol Silvic Suprafata (ha) Altitudine (m)
Sadu V a Avrig 75 1,150
Podragu Mare Arpas 1,5 2,036
Balea Arpas 4,6 2,034
Oasa Miercurea Sibiului 502 1,260
Total

 

583,1

 

 

 
© 2023 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv