PRIMA PAGINA arrow ACTIVITATI arrow Protectia padurilor

Cauta in site:
Protectia padurilor PDF Imprimare E-mail

În anul 2019 se va continua programul de monitorizare a defoliatorului Lymantria monacha, prin amplasarea a 150 capcane cu nade feromonale atraLymon în sistem monitoring ( o capcană la 200 ha) .

 Am prognozat că în pepinierele proprii se vor realiza lucrări combate împotriva larvelor de Melolontha melolontha pe o suprafaţă de 10,35 ha folosindu-se insecticidul Actara 25WG cu o normă de consum de 2,5 kg la hectar şi o suprafaţă de 3,2 ha pentru combaterea coropişniţei folosindu-se Mospilan cu o normă de consum de 3 kg la hectar . Împotriva fuzariozei am prognozat că se vor combate 1,3 ha cu diferite produse cum ar fi Folpan 80WG şi Topsin M 70.

O suprafaţă de 5,59 ha va fi stropită cu vermorelul împotriva făinării folosindu – se Bumper 250 Ec cu o normă de consum de 0,3 l/ ha .

Suprafaţa care este prognozată a se combate în anul 2019 împotriva rozătoarelor este de 12,27 hectare folosindu-se Capcane mecanice.

Suprafaţa plantaţiilor tinere de răşinoase prognozată că va fi afectată de dăunătorul H. abietis este de 323,4 hectare .

La tratarea puieţilor în anul 2019 se va folosi în continuare Mospilan . Estimativ se va utiliza o cantitate de 81 kg insecticid la tratarea celor 1617 mii puieţi ce se vor planta în primăvara anului 2019

Pentru protejarea plantaţiilor de molid din anumite zone supuse permanent atacului trombarului puieţilor de molid (Hylobius abietis), se amplasează scoarţe toxice, iar puieţii se îmbăiază inainte de plantare în piretroizi de sinteză cu remanenţă redicată.   

Image

In arboretele de molid, în special în zonele unde s-au înregistrat rupturi sau doborâturi de vânt (zăpadă), ţinerea la un nivel scăzut a populaţiilor de ipidae se realizează prin amplasarea de curse aripă (aprox. 800 buc) amorsate cu nade feromonale atraTyp şi atraChalc.

Urmărirea prezenţei şi dinamicii dăunătorului Lymantria monacha se face prin amplasarea a 150 panouri cu adeziv (un panou/200ha pădure) în sistem monitoring, amorsate cu nade feromonale atarLymon, nivelul capturilor fiind foarte slab, sub 14 fluturi/ panou.    Starea de sănătate a arboretelor se urmăreşte premanent prin datele culese din pieţele de monitoring forestier

 
© 2023 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv