PRIMA PAGINA arrow ARII PROTEJATE arrow Rezervatii arrow Rezervatia - Elesteele de la Mandra

Cauta in site:
Rezervatia - Elesteele de la Mandra PDF Imprimare E-mail
Situate în extravilanul localităţii Loamneş, cele 250 ha nominalizate ca rezervaţie naturală (categoria IV IUCN) în Hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu Nr. 64/2004, acoperă limitele podişurilor Secaşului şi Hârtibaciului de pe culoarul râului Visa.

Anterior formării celor 9 iazuri piscicole, 5 eleştee şi 6 bazine din zona umedă pe care se află acestea în prezent au atras atenţia cercetătorilor, ca important loc de colectare a multor specii rare de păsări de apă.

Image

Amenajarea pişcicolă Mândra a fost concepută în anul 1972. În prezent eleşteele se întind pe o suprafaţă de 254 ha luciu de apă având o adâncimi maxime de 3-4 m.

Vegetaţia este tipică lacurilor din podişul Transilvaniei reprezentată de trestie (Phragmites) zona ocupată de aceasta fiind de 10-12 ha inconjurând la mal lacurile pe o lăţime constantă.

Mlaştinile de la Mândra au constituit un important centru de colectare a unor specii rare de păsări acvatice încă din secolul al XIX-lea. Din 1990 până în prezent în această zonă au fost identificate în total un număr de 161 de specii de păsări, dintre care 89 de specii clocitoare.

 
< Precedent   Urmator >
© 2024 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv