PRIMA PAGINA arrow ORGANIZARE arrow OS Arpas

Cauta in site:
OS Arpas PDF Imprimare E-mail

Ocolul Silvic Arpas administreaza o suprafata de padure de 13.272 ha si 367 ha pasuni impadurite , din care  9.306 ha aflate pe raza jud. Sibiu si 3.966 ha pe raza jud. Brasov.
Pe detinatori suprafata gospodarita de ocol se prezinta astfel: 7144 ha paduri de stat, 1541 ha paduri ale unitatilor administrativ teritoriale, 4330 ha persoane juridice si institutii de invatamant si cult si 257 ha persoane fizice.

Pozitia geografica : SE Podisului Transilvaniei , cu terenuri aflate la altitudini de la 300 m la 2507 m , Vf. Vanatoarea lui Buteanu.

Organizarea teritoriului : 3 districte silvice, care au  15 cantoane silvice si un fond de vanatoare.

La sediul ocolului : 3 ingineri, 1 singiner,3 tehnicieni , 1 contabil , 1 personal administrativ si 1 cond. auto.

Ocolul  are si activitati de vanatoare , vanatul principal fiind : capra neagra , cerbul, mistretul care se gasesc in  efective aproape de optim.

Pe raza Ocolul Silvic Arpas este DN 7C Transfagarasan, care a fost construit intre anii 1970 – 1974. In urma constructiei s-au executat o serie de lucrari de reinstalare a vegetatiei forestiere distruse constand in: plantatii in terase spijinite de zidarie uscata, plantatii cu puieti in pungi de polietilena, in cosuri de rachita , semanaturi directe, plantatii normale cu un sortiment bogat de specii: Sc, Mo, Pi, Scorus, Pa.m., An alb , etc.

La cota 0 a Transfagarasanului ocolul detine un canton silvic care are  posibilitate de cazare si masa pt. aproximativ 10 -12 persoane.

Ne aflam la jumatatea deceniului privind aplicarea amenajamentelor silvice pentru fondul forestier apartinand statului si in ultimii ani de amenajament pentru cea mai mare parte a fondului forestier apartinand altor proprietari.

Posibilitatea anuala este de 24.5 mii mc la padurile proprietatea statului si de 30.0 mii mc la padurile apartinand altor detinatori. Cresterea medie anuala este de 4.3 mc la ha.

Pentru anul 2011 O.S.Arpas si-a propus recoltatarea din fondul forestier proprietatea statului  a 18.4 mii mc masa lemnoasa , 10 to fructe de padure, efectuarea a 22 ha lucrari de regenerare , din care 14 ha impaduriri si 8 ha regenerari naturale, 77 ha lucrari de ingrijire ,depistare si combatere daunatori padure prin aplicarea de nade feromonale si substante chimice admise de Uniunea Europeana.

Din padurile apartinand altor detinatori si-a propus recoltarea a 15.9 mii mc masa lemnoasa.

Ocolul Silvic Arpas  si-a realizat Cifra de afaceri pe anul 2011 prin valorificarea a 30.0 mii mc masa lemnoasa din padurile statului si a altor detinatori , recoltarea a 12.75 to fructe de padure, valorificarea a 154 mii buc puieti forestieri , 17.5 to plante medicinale , 1.68 mii buc pomi de Craciun, 30 to pastrav de consum. De asemenea s-au recoltat de pe fondul de vanatoare un urs, 3 capre negre si 6 mistreti.

Cresterea medie anuala la ha a fost de 4.3 mc.

S-au efectuat atat lucrarile de regenerare propuse , cat si lucrarile de ingrijire a plantatiilor si arboretelor tinere , de asemenea s-a actionat pentru depistarea daunatorilor padurii si combaterea lor prin tratarea cu substante chimice admise de forurile europene.

In anul 2011 prin activitatea desfasurata nu au fost afectate speciile protejate .

Salariatii Ocolului Silvic Arpas au participat alaturi de locuitorii din zona, de elevii scolilor din raza de activitate la actiunea „ Let’s do it Romania”, in scopul protejarii mediului .

 
< Precedent   Urmator >
© 2024 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv