PRIMA PAGINA arrow ACTIVITATI arrow Protectia padurilor

Cauta in site:
Protectia padurilor PDF Imprimare E-mail

Protectia padurilor este una din activitatile importante ale Directiei Silvice Sibiu, implicând atât aspecte practice ale prevenirii si combaterii daunatorilor cât si aspecte de cercetare stiintifica aplicativa, care concura la gasirea solutiilor optime de mentinere a unei stari fitosanitare corespunzatoare in fondul forestier. Datorita competentei si profesionalismului personalului silvic de specialitate, padurile românesti se afla pe unul din primele locuri din Europa in ceea ce priveste starea de sanatate.

În suprefeţele administrate de Directia Silvica Sibiu nu s-au constatat infestări puternice a dăunătorilor (insecte sau boli) pădurii. Preventiv se acţionează prin tratamente chimice în solarii şi pepiniere împotriva fuzariozei, respectiv a oidiumului, care reprezintă boli cu potenţial ridicat de producere a pagubelor în cazul dezvoltării unor focare.

Pentru protejarea plantaţiilor de molid din anumite zone supuse permanent atacului trombarului puieţilor de molid (Hylobius abietis), se amplasează scoarţe toxice, iar puieţii se îmbăiază inainte de plantare în piretroizi de sinteză cu remanenţă redicată.   

Image

In arboretele de molid, în special în zonele unde s-au înregistrat rupturi sau doborâturi de vânt (zăpadă), ţinerea la un nivel scăzut a populaţiilor de ipidae se realizează prin amplasarea de curse aripă (aprox. 800 buc) amorsate cu nade feromonale atraTyp şi atraChalc.

Urmărirea prezenţei şi dinamicii dăunătorului Lymantria monacha se face prin amplasarea a 150 panouri cu adeziv (un panou/200ha pădure) în sistem monitoring, amorsate cu nade feromonale atarLymon, nivelul capturilor fiind foarte slab, sub 14 fluturi/ panou.    Starea de sănătate a arboretelor se urmăreşte premanent prin datele culese din pieţele de monitoring forestier

 
© 2019 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv