PRIMA PAGINA arrow ARII PROTEJATE arrow Monumente

Cauta in site:
Monumente
Monumente PDF Imprimare E-mail

Monumente ale naturii sunt acele arii naturale protejate al căror scop este protecţia şi conservarea unor elemente naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de specii de plante sau animale sălbatice rare, endemice sau ameninţate cu dispariţia, arbori seculari, asociaţii floristice şi faunistice, fenomene geologice – peşteri, martori de eroziune, chei, cursuri de apă, cascade şi alte manifestări şi formaţiuni geologice, depozite fosiliere, precum şi alte elemente naturale cu valoare de patrimoniu natural prin unicitatea sau raritatea lor.

Monumentele naturii corespund categoriei III-IUCN (Ordonanţa de urgenţă 236/2000).

 
Monumentul - Calcarele cretacice de la Cisnadioara PDF Imprimare E-mail
Reprezintă un monument al naturii de valoare paleontologică, cunoscut şi sub denumirea de "Piatra Broaştei".
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Vulcanii noroiosi de la Hasag PDF Imprimare E-mail

Situat în lunca pârâului Visa, la sud de satul Haşag, acest monument al naturii reprezintă un fenomen geologic şi geomorfologic de mare interes ştiinţific dar şi cu valoare peisagistică şi turistică, mai ales prin relieful pseudovulcanic remodelat în timp.

Citeste mai departe...
 
Monumentul - Canionul de la Mihaileni PDF Imprimare E-mail
Rezultat al puternicelor eroziuni a sedimentelor pliocene canionul situat în apropierea comunei Mihăileni deţine o suprafaţă de 15 ha. Canionul începe din locul cunoscut sub numele "Mestecenii lui Drăgan".
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Masa Jidovului, Pintenii din Coasta Jinei PDF Imprimare E-mail
Primele două - Masa Jidovului şi La Grumazi - sunt practic foarte aproape una de alta, dar pe acestea le despart 10 km de "Pintenii din Coasta Jinei" aflaţi pe malul pârâului Sihoi, la nord-vest de Comuna Jina, în timp ca primele două monumente se găsesc la sud-vest de comuna aparţinătoare.
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Stejarul din Zoo PDF Imprimare E-mail
Debarcaderul lacului de agrement nautic din Pădurea Dumbrava este dominat încă de majestuoasa prezenţă a stejarului multisecular care ne-a mai rămas dintr-o numeroasă familie longevivă aflată astăzi pe cale de dispariţie.
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Specii forestiere din "Sub Arini" PDF Imprimare E-mail
Desfăşurat pe o suprafaţă de 21.65 ha Parcul "Sub Arini" a beneficiat încă din 1857 de când au fost inaugurate primele două alei, de repetate plantări de arbori indigeni şi exotici îndesind sau înlocuind arbori din pădurea naturală de odinioară.
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Formatiuni de larice – Arpas PDF Imprimare E-mail
În arealul pădurilor din Valea Laitei, aparţinând Ocolului Silvic Arpaş, au fost identificate şase locaţii în care sunt prezente valoroase pâlcuri de larice. Sunt exemplare cu înălţimea cuprinsă între 20-24 metri, diametrul trunchiului de 34-36 cm şi vârsta între 100-130 ani.
Citeste mai departe...
 
Monumentul - Formatiunile de jnepenisuri PDF Imprimare E-mail
Peste 10.000 ha din suprafeţele care urcă de la limita superioară a pădurilor de pe pantele abrupte ale Munţilor Făgăraş, Cindrel şi Lotru.
Citeste mai departe...
 
© 2024 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv