PRIMA PAGINA arrow Evenimente arrow Tineri in padurile europei

Cauta in site:
Tineri in padurile europei PDF Imprimare E-mail

link Turnul Sfatului - Tineri in padurile europei

Tineri în Pădurile Europei

În perioada martie – iunie 2018 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva organizează în România Concursul Internațional “Tineri în Pădurile Europei/Young People în European Forests”. Competiția se desfășoară anual încă din 2011 și are ca obiective: conștientizarea în rândul elevilor și a cadrelor didactice din România a valorilor cadrului natural european, precum și educarea elevilor în ceea ce privește gestionarea durabilă a pădurilor și conservarea biodiversității.

Până în anul 2015, concursul s-a adresat doar liceelor silvice tradiționale, dar pentru implicarea a cât mai mulți elevi în cadrul concursului, începând cu anul 2016 acesta a fost extins la nivel național (indiferent de profilul liceului) și inclus în calendarul concursurilor finanțate de către Ministerul Educației. Acest fapt a crescut vizibilitatea acestuia, precum și interesul și implicarea cadrelor didactice.

În 27 aprilie 2018 a avut loc faza județeană a concursului sub patronajul Inspectoratului Școlar Sibiu și a Palatului Copiilor Sibiu, la care au participat 12 echipaje, câștigător fiind desemnat echipajul de la Liceul Tehnologic ”Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Sâmbătă, 12 mai 2018, în întreaga țară, la sediile direcților silvice s-a organizat  preselecția națională în urma căreia se vor selecta 15 cele mai bune echipe care vor participa la etapa națională, ce va fi organizata în luna iunie în raza Parcului National Călimani. Pentru preselecție, elevii au elaborat un eseu în limba engleză, în baza unui studiu de caz primit pe loc și au avut o probă de recunoaștere diverse specii de floră și faună. Județul Sibiu a fost reprezentat de Takacs Andreea-Ștefania, Takacs Bianca și Istrătescu Andrei-Irinel de la Liceul Tehnologic ”Școala Națională de Gaz” Mediaș, clasa a XI-a E, coordonați de doamna profesoară Custelcean Corina.

Le ținem pumnii sibienilor noștri și le dorim să ajungă în finala care se va ține, în toamna acestui an, în Lituania, pentru a reprezenta România la Concursul Internațional “Tineri în Pădurile Europei/Young People în European Forests”.

 
< Precedent   Urmator >
© 2021 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv