PRIMA PAGINA arrow Evenimente arrow Silvicultori germani in vizita la Directia Silvica Sibiu

Cauta in site:
Silvicultori germani in vizita la Directia Silvica Sibiu PDF Imprimare E-mail

 

Luni, 11 iunie 2018, un grup de silvicultori din cadrul Administrației federale a pădurilor din Germania - Bundesforst au vizitat arboretele de amestec de fag și rășinoase de la poalele Munților Făgăraș din zona Porumbacu de Sus – Pădurea Domnească, păduri administrate de Direcția Silvică Sibiu prin Ocolul Silvic Avrig. Din grupul de vizitatori fac parte ingineri silvici din toate landurile germane conduși de dl. Lothar Schmid – șeful departamentului de protecția naturii și politici forestiere din cadrul Bundesforst, iar scopul sosirii lor este vizitarea pădurilor virgine și gospodărite și a parcurilor naționale din Transilvania.

Însoțiți de ingineri silvici atât din cadrul Direcției Silvice Sibiu cât și de la Ocolul silvic Avrig, silvicultorii germani au admirat regenerările naturale de fag și brad precum și biodiversitatea extraordinară a zonei, au observat specii de plante și animale protejate din zonă precum și urmele animalelor imprimate în pământul înmuiat de ploile din ultimele zile.

S-a făcut un schimb de experiență între metodele de amenajare și gospodărire a pădurilor de stat din cele două țări, a modului aplicare a tratamentelor silviculturale, de valorificare a masei lemnoase și de realizare a lucrărilor de îngrijire în arboretele tinere. De asemenea, s-au discutat implicațiile pe care le au certificarea pădurilor în sistem FSC® - Forest Stewardship Council și existența siturilor Natura 2000, asupra administrării fondului forestier.

“Direcția Silvică Sibiu consideră benefice aceste întâlniri, atât pentru îmbogățirea cunoștințelor silvicultorilor sibieni cât și pentru promovarea în lume a valorilor silviculturii românești, atât de apreciate în afara granițelor țării”, a declarat pentru TRIBUNA conf. univ. dr. ing. Robert Blaj, directorul DS Sibiu.

 
< Precedent   Urmator >
© 2021 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv