PRIMA PAGINA arrow Evenimente arrow 'De la noi pentru noi' Ambulanta Sibiu

Cauta in site:
'De la noi pentru noi' Ambulanta Sibiu PDF Imprimare E-mail

În vederea asigurării unei bune colaborări inter – instituționale, a îndeplinirii sarcinilor de serviciu în deplină legalitate de către ambele instituții, între Direcția silvică Sibiu  reprezentată prin director Robert Blaj și Asociația ,, De la noi pentru noi" Ambulanța Sibiu reprezentată prin dr. Ovidiu Rafa s-a încheiat un protocol  de colaborare începând din data de 24.04.2017 până în data de 28.04.2017,  un număr de 361 angajați ai Direcției silvice Sibiu și ai celor 8 ocoale silvice din subordine au fost instruiți să acorde primul ajutor de către voluntarii Asociației ,, De la noi pentru noi ".

Ne bucurăm că această inițiativă a fost primită cu deschidere din partea Direcției silvice Sibiu. Câștigul este în primul rând al nostru, deoarece un om instruit să acorde primul ajutor, poate salva o viață. Având în vedere specificul meseriei angajaților Direcției  silvice Sibiu, faptul că lucrează în pădure, ei sunt primii care intră în contact cu potențialele victime. Este  foarte important să știe să oprească o sângerare masivă, să recunoască un stop cardio respirator, un șoc anafilactic, să imobilizeze o factură și să ajute la transportul victimei până la echipajele medicale specializate. Este una dintre cele mai ample acțiuni  ale asociației noastre de anul acesta , spune Liliana Blaga, coordonatorul Asociației.

 ne instruim

Dr. Rafa Ovidiu – Ioan, președintele asociației:

Voluntarii care au livrat aceste cursuri de prim ajutor, au făcut acest lucru în timpul lor liber și vreau să le mulțumesc pentru că încă mai există astfel de oameni în ziua de astăzi, care doresc să-și ajute semenii. Mă bucur că misiunea Asociației ,, De la noi pentru noi " Ambulanța Sibiu începe să-și facă simțită prezența în comunitate.

 

Dr. Tărnăuceanu Alina, manager în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu :

Mereu am crezut că există o asemănare între  Salvare și pădure. Sunt locuri în care se vorbește puțin și se face mult. Sunt locuri în care se lucrează în echipă, fără însă a se dizolva responsabilitatea individuală iar cei care tac mult sunt buni observatori și ascultători. Astfel pot să-și dezvolte abilități practice în alte domenii și, mai mult decât atât, își pot depăși limitele și fobiile. Și daca am reușit să vă împrietenim cu Salvarea, promitem că si noi vom veni mai deschiși și mai puțin temători în pădure. 

 

Robert Blaj , director  al Direcției silvice Sibiu

Prin natura meseriei pe care o practicăm, angajații noștri sunt predispuși la diverse situații de urgență cum ar fi: șoc anafilactic ca urmare a înțepăturilor de insecte , traume ale coloanei și a gâtului prin cădere de la înălțime, mușcătură de animal sălbatic și altele.

Cu ajutorul acestor cursuri de prim ajutor angajații Direcției silvice Sibiu au fost instruiți cum să acorde primul ajutor potențialelor victime, ei fiind primii care vin în contact cu acestea.

Mulțumim pe această cale Ambulanței  Sibiu prin intermediul Asociației ,, De la noi pentru noi", coordonată de Liliana Blaga și personalului foarte bine pregătit care a prezentat cursurile de prim ajutor. 

 
< Precedent   Urmator >
© 2024 Directia Silvica Sibiu: administrare paduri, silvicultura, vanatoare, piscicultura, puieti ornamentali, turism, cazare cabane, padure, arii naturale, protejate, pescuit sportiv, achizitii terenuri, directia silvica sibiu, romsilva
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Web Development by Media Serv