Frumusețea și diversitatea deosebită caracteristice pădurilor județului Sibiu atrag aici, în inima Transilvaniei, numeroase grupuri de silvicultori, biologi, proprietari și administratori de păduri din țările europene care vin să le vadă și, impresionați de ceea ce văd, doresc să cunoască modul în care acestea sunt gospodărite, participând la diverse întâlniri cu silvicultorii români și împărtășindu-le acestora, la rândul lor, din experiența acumulată în țara de unde provin.
În acest context, la Sibiu a avut loc o întâlnire între directorul Direcției silvice Sibiu, Robert Blaj și o delegație a organismului de certificare forestieră PEFC - Programme for Endorsement of Forest Certification, care are drept scop garantarea trasabilității produselor provenind din pădurile gestionate în mod sustenabil conform standardelor PEFC şi furnizând astfel garanția cu privire la originea materialului forestier. Din delegație au făcut parte prof. dr. Andreas Bitter, președintele PEFC Germania și directorul Institutului de Economie Forestieră și Amenajări Forestiere de la Universitatea Tehnică din Dresda și dl. Gerhard Pichler, managerul PEFC Austria, alături de reprezentanți ai mai multor instituții și organizații silvice, de mediu și certificare din Germania, ai PEFC din landurile germane Rheinland-Pfalz, Saarland, Thüringen și Sachsen, ai unor asociații de silvicultori, de proprietari de pădure, dar și reprezentanți ai unor firme de prelucrare a lemnului din cele două țări.
Ținând cont că Direcția silvică Sibiu are o experiență de peste cinci ani în certificarea forestieră, făcând la acest moment parte din direcțiile silvice cărora lis-a reînnoit certificatul FSC® - Forest Stewardship Council începând cu 1 mai 2018, discuțiile s-au axat pe condițiile de certificare și aplicabilitatea lor în gospodărirea durabilă a fondului forestier.
Totodată, săptămâna viitoare un grup de treizeci și patru de silvicultori din Polonia vor avea o întâlnire la Bazna cu silvicultorii de la Ocolul silvic Mediaș, iar în luna iunie deja este programată o întâlnirea a silvicultorilor sibieni cu silvicultori din cadrul Administrației federale a pădurilor din Germania - Bundesforst, care doresc să viziteze Transilvania și, în special, pădurile virgine și cele gospodărite, dar și parcurile naționale.
Direcția silvică Sibiu consideră benefice aceste întâlniri, atât pentru îmbogățirea cunoștințelor silvicultorilor sibieni cât și pentru promovarea în lume a valorilor silviculturii românești, atât de apreciate în afara granițelor țării.